9 Ekim 2010

Bu da Alman Öpücüğü!

Lahm ensures Germany enjoy home comforts
2008'in İntikamı Diye Çıktık, Onlar 51 Yılın İntikamını aldılar...


Herşey 51 yıl önce başladı. Almanya gün geçtikçe gelişen sanayisini daha da geliştirmek için yakın komşulardan işçi talebinde bulundu. Bu talebe ilk cevabı Türkiye verdi ve o yıllarda yüzbinlerce Türk alamanya yolcusu oldu. Aslında o yıllarda Türk-Alman ilişkileri adına başka bir olay daha oldu. Berlin Olimpiyat Stadında Almanlarla yeniden karşı karşıya gelmiştik. Ama bu sefer siyasi açıdan değil, sportif açıdadan rakiptik. Daha yeni profesyonelleşen Türk Milli Takımı, o yılların en iyi 5 milli takımı arasında bulunan Almanya arasındaki bu maç tempulu başlamıştı: Almanlar adına. Neredeyse maç boyunca bizim yarı sahamıda 20 oyuncu vardı. Hatta bir ara Almanyada o zamanın kalecisi yakınlarda pas atacak kimse bulunmadığı için orta sahaya kadar topla çıkmış ve orta açmıştı. Bir tarafta ortasahaya kadar çekinmeden çıkabilen bir kaleci ve bir tarafta hop oturup hop kalkan bir panter. İşte o maçta ünlenen Turgay Şeren "Berlin Panteri" olarak adlandırıldı. 

Sonunda Berlin Panteri de gol yedi ve skor 1-0 oldu. Bu bizim için maçın kaybıydı sanki. Ama golün ardından gelen 2 kontra atak ve iki müthiş gol bu maçı bizim tarihimizin en unutulmaz maçı yapmış ve Türk kelimesini Almanları her zaman korkutur hale geltirdi.
-----------------------------------
Tarih 8 Ekim 2010. Yine Almanya-Türkiye maçı. Yine Berlin Olimpiyat Stadı. Ama bu sefer evsahibi gibiyiz.  Başımızda dünyanın en iyi teknik adamlarında biri olan Hiddink var. Kadromuzda Arda hariç hiç eksik yok. Maç başadı. Başlamaz olaydı. Almanlar ilk yarı tek kale oynadı ve bizi 51 yıl önceye götürdü. Klose çalıştı, çabaladı ve ilk golü buldu. İyi kötü ilk yarıyı tamamladık. İkinci yarı yine Almanlar üstün başladı. Taa ki 51. dakikaya kadar. Halile gelen o inanılmaz pas, ve 51 yıla nispet, Alman kalecisinin kurtardığı ya da Halilin atamadığı o inanılmaz gol. Bu atağın ardından gerçek kimliğimize geri dönüyoruz ve maçta üstünlüğü alıyoruz. Ya da biz öyle sanıyoruz. Biz öne çıktığımız sırada Almanların kontra atağı ve beklenen gol. 
Sahanın en kötüsü attı golü. 12. Türk attı golü. Gol atmamak için elinden geleni yapan Mesut attı gölü. Bu golden sonra artık maçta koptuk. 
Dejan Stanković (Serbia) & Sergei Zenjov (Estonia)
Ama yiyebileceğimiz en kötü 3. golü yedik. Attırdık demeliydim herhalde. Volkan "DEMİREL"in o müthiş asisti ve Klose'nin teşekkür namında beşik golü. Hem maçın hemde Türk Futbolunun skorunu belirledi bu gol ve maç 3-0 Almanyanın üstünlüğüyle bitti. Ben Umut Arkan. Hepinize iyi akşamlar diliyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder